ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΑΡΠΟΥ

Τα κατάγματα καρπού (κερκίδας) είναι πολύ συνηθισμένα. Στην πραγματικότητα η κερκίδα είναι το συνηθέστερα σπασμένο οστό στον βραχίονα. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η πτώση πάνω σε τεντωμένο χέρι.

Η οστεοπόρωση (μια διαταραχή στην οποία τα οστά γίνονται πολύ εύθραυστα και πιο πιθανό να σπάσουν) μπορεί να προκαλέσει με μια σχετικά μικρή πτώση ένα σπασμένο καρπό. Πολλά κατάγματα σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών προκαλούνται από πτώση από όρθια θέση.

 Ένα κάταγμα καρπού μπορεί να συμβεί ακόμα και σε υγιή οστά, αν η δύναμη του τραύματος είναι αρκετά σοβαρή.

Ένας σπασμένος καρπός συνήθως προκαλεί άμεσο πόνο, ευαισθησία, μώλωπες και πρήξιμο. Σε πολλές περιπτώσεις, ο καρπός κρέμεται με περίεργο ή λυγισμένο τρόπο (παραμόρφωση).

Η θεραπεία των σπασμένων οστών ακολουθεί έναν βασικό κανόνα: τα σπασμένα κομμάτια πρέπει να επανατοποθετηθούν στη θέση τους και να αποφευχθεί να μετακινηθούν από τη θέση τους μέχρι να επουλωθούν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας για κάταγμα περιφερικής κερκίδας. Η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η φύση του κατάγματος, η ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητας και οι προσωπικές προτιμήσεις του χειρουργού.

Copyrights © Dr Constantinos Panayi Orthopedic Surgeon. Designed and powered by B3