WE HELP YOU MOVE FORWARD

Consultant Orthopaedic Surgeon, specialising in sports injuries,  Robotic knee arthroplasty and trauma surgery

ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς στο γόνατο είναι το διάστρεμμα ή η ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Οι αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα υψηλών απαιτήσεων όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το σκι είναι πιο πιθανό να τραυματίσουν τους χιαστούς τους.

Εάν έχετε τραυματίσει τον σύνδεσμο σας, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να ανακτήσετε την πλήρη λειτουργία του γόνατος σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η σοβαρότητα του τραυματισμού σας και το επίπεδο δραστηριότητάς σας  και την ηλικία σας.

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος μπορεί να τραυματιστεί με διάφορους τρόπους όπως : Γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης, ξαφνικό σταμάτημα,προσγείωση από άλμα λανθασμένα, άμεση επαφή ή σύγκρουση.

 

Συμπτώματα
Όταν τραυματίζετε τον χιαστό σας, μπορεί να ακούσετε ένα ήχο σαν "ποπ'' και να αισθανθείτε ότι το γόνατό σας φεύγει από τη θέση του. Άλλα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Πόνος με οίδημα. Μέσα σε 24 ώρες, το γόνατο θα φουσκώσει.Αν αγνοηθεί, η διόγκωση και ο πόνος μπορεί να υποχωρήσουν από μόνα τους. Ωστόσο, εάν επιχειρήσετε να επιστρέψετε στο αθλητισμό, το γόνατο θα είναι πιθανώς ασταθές και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί περαιτέρω βλάβη στο χόνδρο ή τους μηνίσκους.

Απώλεια πλήρους εύρους κίνησης
Ευαισθησία κατά μήκος της άρθρωσης
Δυσκολία όταν περπατάτε

Η θεραπεία για τη ρήξη του χιαστού ποικίλλει ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Για παράδειγμα, οι νεαροί αθλητές που συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά αθλήματα πιθανότατα χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για να επιστρέψουν με ασφάλεια στον αθλητισμό. Το λιγότερο ενεργό, συνήθως μεγαλύτερο, άτομο μπορεί να επιστρέψει σε έναν πιο ήσυχο τρόπο ζωής χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική επέμβαση για τη συνδεσμοπλαστική του χιαστού συνδέσμου γίνεται με αρθροσκόπιο (κάμερα) με μικρές τομές. Η αρθροσκοπική χειρουργική είναι λιγότερο επεμβατική. Ο ασθενής με τις νέες τεχνικές που εφαρμόζουμε περπατάει από την πρώτη μέρα χωρίς νάρθηκες.

Ρομποτική τεχνολογία

Ρομποτική τεχνολογία για αρθροπλαστική γόνατος

Το χειρουργικό σύστημα NAVIO είναι μια τεχνολογία ρομποτικά υποβοηθούμενης πλοήγησης για τη αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση γόνατος χρησιμοποιώντας το χειρουργικό σύστημα NAVIO αναφέρουν λιγότερο πόνο και μετεγχειρητικό οίδημα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το NAVIO Robotics για να συλλέξει ανατομικά δεδομένα και να κατασκευάσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο του γόνατος του ασθενούς και να αφαιρέσει το κατεστραμμένο τμήμα της άρθρωσης. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τον χειρουργό να τοποθετήσει το εμφύτευμα και να ισορροπήσει την άρθρωση του γόνατος για βέλτιστη ευθυγράμμιση και πλήρες εύρος κίνησης.

Learn More

Contact details

Phone Number: 
+35725353534

Email:
drpanayiortho@gmail.com

Address
Naupliou 28, Flat 102, (Opposite Ygeia Polyclinic), 3025 Limassol

Operation Hours
Mon - Wed, 09:00am - 19:00pm
Thursday, 09:00am - 13:00pm
Friday, 09:00am - 19:00pm
Saturday, closed
Sunday, closed

Directions

Δρ Κωνσταντίνος Παναγή

Ο Δρ Παναγή γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Επέστρεψε στην Λεμεσό όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο το 1994. Μετά την στρατιωτική του θητεία επέστρεψε στη Αθήνα όπου και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2002 με βαθμό `Λίαν Καλώς´. 

Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική και Τραυματιολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο νοσοκομείο ΚΑΤ το μεγαλύτερο κέντρο ορθοπαιδικής χειρουργικής της Ελλάδας από όπου έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2009. Ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο (Southampton University hospital) όπου ασχολήθηκε με τις νέες χειρουργικές τεχνικές ώμου και γόνατος. 

Από το 2011 βρίσκεται στη Κύπρο όπου εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στη Λεμεσό. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο και πραγματοποιεί τις επεμβάσεις του στην Πολυκλινική Υγεία Λεμεσού, το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο της Κύπρου. Είναι μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού, της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογιας και του General Medical Council του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει δίπλωμα Advance Trauma Life Support (ATLS)

Ο Δρ Παναγή έχει ειδικό ενδιαφερον στη χειρουργική του γόνατος με τεχνικές ελάχιστης παρεμβατικότητας (minimal invasive surgery) την ρομποτική χειρουργική και τις αθλητικές κακώσεις. 

Παρακολουθεί και συμμετέχει ανελλιπώς σε διεθνή συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την ειδικότητά του και τις νέες τεχνολογιές.

Learn more

Testimonials

Request an appointment

Send us your request and we will call you for confirmation and time availability